[ betonstuc ]

Meer mogelijk met betonstuc

betonstuc is gemalen beton met hars dat te gebruiken is als naadloze afwerking van bijvoorbeeld badkamers, keukens, vloeren en meubels. Het product heeft een steenachtige uitstraling en is slijtvast en  waterdicht, vet- en zuurbestendig af te werken. De kleuren van betonstuc zijn geïnspireerd op voornamelijk Nederlandse grond- en steensoorten.

betonstuc wordt op kleur gebracht met lichtechte, minerale pigmenten. De meeste kleuren uit ons palet hebben een natuurlijke steenachtige uitstraling. Daarnaast verkopen we een serie grijstinten met een stoere en zakelijke betonlook. Door verschillende applicatiemethodes krijgt het betonstuc een ruig en weelderig, meer wolkig, of een juist effen, meer ingetogen uiterlijk.

Flexibel en sterk
Door de naam zou je het niet denken, maar betonstuc is opvallend flexibel. Dat betekent dat het zonder voegen gebruikt kan worden voor een naadloze afwerking van vlakken die haaks op elkaar staan en ook voor vloeren met vloerverwarming. De flexibiliteit maakt betonstuc tot een ideaal afwerkingsproduct voor binnen en buiten. Voor vloeren, trappen, wanden, meubels, badkamers, keukens, zwembaden.

Samenstelling
betonstuc heeft een cementbasis, zonder toevoeging van het zachtere kalk of marmer. Het is daardoor harder dan tadelakt, een product op kalkbasis. Cement is alkalisch en daarmee schimmelwerend, naast de naadloze afwerking (geen lastig schoon te houden voegen!) een extra voordeel voor gebruik in badkamers. De basis van de mortel van betonstuc is samengesteld uit zeer fijne en iets grovere betondeeltjes, een voorwaarde voor een ideale waterdichtheid. Vooral bij de lichtere kleuren is deze samenstelling goed te zien. Dat geeft een extra dimensie aan het materiaal.

Ondergronden
Betonstuc is op bijna alle ondergronden aan te brengen. Maar het beste is een stevige, harde en draagkrachtige ondergrond. betonstuc kan prima worden aangebracht over bestaande tegels. Ideaal bij het renoveren van keukens en badkamers.

Verwerkers- en milieuvriendelijk
Onze speciale harscomponent geeft de mortelspecie een ideale drogingscurve. Ons betonstuc droogt daardoor langzaam genoeg om het materiaal goed te kunnen verwerken maar wel snel genoeg om kort daarop de beschermingslaag aan te brengen. Bijna alle producten van betonstuc zijn op waterbasis. Daardoor is het product niet alleen zeer plezierig voor de verwerker, maar ook voor het milieu.